Undermeny

Så kan vi tillsammans minska smittspridningen

Tvätta händerna ofta
När du tar i saker fastnar viruset lätt på händerna. Därför ska du tvätta händerna. Då
försvinner viruset. Det är viktigt att du alltid tvättar händerna när du har varit på toaletten, innan du ska äta och när du kommer hem från skolan eller fritids. Tvätta noga med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder, då dör viruset. Om det inte finns tvål och vatten i närheten kan du använda handsprit.

Håll avstånd till andra människor
För att minska risken att smitta andra och att själv bli smittad ska du hålla avstånd. Därför ska du, så ofta du kan, hålla lite mer än en armlängds avstånd till andra människor som du inte bor med. Det gäller både inomhus och utomhus.

Hosta och nys i armvecket
Genom att använda armvecket som skydd när du hostar eller nyser hindrar du viruset från att fastna på dina händer eller att spridas i luften till andra människor. Men det är viktigt att du stannar hemma även om du bara känner dig lite sjuk.

Stanna hemma när du är sjuk
Det är viktigt att stanna hemma även om du bara är lite sjuk. Till exempel om du är snuvig eller har ont i halsen. Stanna hemma i två dagar efter att du blivit helt frisk. Om du känner att du blir hängig under dagen, prata med en vuxen så att hen kan se till så att du får komma hem och vila.
Om du är sjuk med symtom på covid-19 uppmanas du att boka provtagning I väntan på ditt provsvar bör du stanna hemma och undvika nära kontakt med andra.

Webbredaktör: Martin Persson | Martin.A.Persson@nybro.se | Id: inlägg: 357 - kategori: 8

Text-puffar

  Evenemang på Riksglasskolan

Riksglasskolan kommer att ha öppet under Trädgård och Designmässan i Pukeberg som pågår 3-4 maj 2019. Välkommen att se eleverna [...]

  GAS 2020 kommer till Pukeberg

Mellan den 20-23 maj kommer Glass Art Society, en världsomspännande organisation, till Glasriket - och en av platserna är Pukeberg, [...]

  Studieresa till Venedig

Den 2-9 maj åker Riksglasskolans andraårselever på studieresa till Venedig. Eleverna kommer besöka studiohyttor, glasmuseum, verktygsmakare och mycket mer.

  Utställning på The Glass Factory

Riksglasskolan och Konstfack har utställning på The Glass Factory i Boda Glasbruk, vilket Barometern uppmärksammat i artiklarna "Hantverk möter form [...]

  YH-utbildning får högt betyg

YH-utbildningen Design- och konstglas får högt betyg i en granskning som Myh, Myndigheten för yrkeshögskolan, genomfört. I den samlade bedömningen [...]